Benvingut al blog de UDC Palafolls

Benvingut a UDC Palafolls!!!

En aquest blog podràs trobar informació sobre el Poble de Palafolls, actualitat política, què s’està coent en l’ajuntament, què es vol fer en el futur, etc... i podràs seguir les nostres opinions sobre tot el que passa en el nostre municipi.

Però, no només és un blog on trobar informació, tothom està convidat a expressar les seves opinions de diverses formes, participant en una enquesta, deixant un missatge, o comentant algun dels articles que s’hi publiquin.

Esperem els vostres comentaris!!!

dissabte, 5 de novembre del 2011

Sessió plenària del 03/11/2011



La sessió plenària va començar amb la mala noticia de que no es rebran les subvencions atorgades fins al 2012. En aquestes subvencions hi havien els diners destinats a acabar la passera i per a la construcció de la nova caserna de la policía.

A mode de resum passem a enumerar els aspectes més interessant de la sessió.

Pacte entre PSC - ICV

El primer punt tractat, després de l’aprovació de la sessió anterior, va ser la incorporació del ICV-EUiA al govern sobre el qual els portaveus dels grups, van coincidir en que no van ser ells qui van aproximar postures, sinó que ho van fer els membres dels seus grups. També van apuntar que la principal motivació del pacte és el de l’obtenció d’un govern fort. Des d’Unió crèiem que més que fort ha esdevingut independent, ara ja no li caldrà el diàleg amb els grups de l’oposició i podrà fer i desfer segons els hi sembli, quan semblava més lògic poder comptar amb aquests diàlegs per donar l’oportunitat a que tothom podés aportar i així poder arribar a solucions més adients.

El PSC va reconèixer que van tenir contactes amb el PP i que van estar a punt d’arribar a un acord que al final no es va finalitzar per les diferències ideològiques entre els partits i perquè seria un pacte que molt probablement no entendrien els seus militants.

El Sr. Oscar Berman va voler puntualitzar que el PP no va tenir mai cap intenció en pactar amb el PSC, la qual cosa sorpren molt ja que en una noticia publicada en la web de ràdio Palafolls ( pots llegir aquí la noticia ) es diu que ell mateix va dir en l’assemblea del PP del passat 29 d’Octubre, que havien tingut reunions per arribar a un pacte i que fins i tot s’havia arribat a un principi d’acord. Què ens hem de creure Sr. Berman?, no estaria de més que expliqués aquestes contradiccions ja que ara com ara sembla que el seu discurs canvia segons li convingui.

Per la seva part, ERC, va apuntar que no entenen com després d’aprovar uns crèdits per valor de 800.000€, dedicats a poder pagar les nòmines dels treballadors, ara incorporen un nou regidor que cobrarà 30.400€ anuals per fer unes tasques que ja feien uns altres. Unió es vol sumar a aquest pensament, ja que no arribem a entendre el fet d’aprovar a questa despesa quan no era per res necessària i sí que és totalment contrària a la proposta feta pel mateix PSC a l’inici de legislatura quan van proposar fer una rebaixa de l’assignació als regidors per Plé.

CiU va recordar que el PSC sempre havia estat contrari a la dedicació exclusiva dels regidors i que sembla que ara es fa una excepció, una contradicció més per afegir a la llista. També va dir que amb aquest pacte els hi facilitaven les coses, ja que al tenir majoria podrien aprovar tot el que volguessin i que per tant els hi treien feina a la oposició. En quest punt no podem estar d’acord, ara l’oposició tindrà més feina, perseguint i donant a conèixer tot allò que des del govern es pugui aprovar per majoria però que no s’estigui d’acord des de l’oposició, ara més que mai no ens podem rentar les mans.

Clavagueram Ciutat Jardí

Un altre dels punts va ser el no retorn dels avals a l’empresa Elecnor per l’obra d’implantació del clavegueram de Ciutat Jardí.

El PSC diu que no es retorna degut a que l’obre té deficiències que s’hauran de subsanar i com l’empresa no dóna resposta a les seves peticions de reparació s’ha decidit no tornar els diners per destinar-los en la seva reparació.

Tot això ens pot semblar més o menys normal, però hi ha dues coses que no voldríem passar per alt. La primera és, segons va dir el Sr. Valentí, en aquesta obra van intervenir 3 organitzacions, l’Ajuntament, una empresa encarregada de fer la direcció facultativa i l’obra que va executar l’obra, però a més a més es va contractar una persona per fer la coordinació del projecte. Ens agradaria que ens expliquessin perquè cal contracta aquesta persona si l’ajuntament ja disposa d’un enginyer per fer aquestes tasques i quina va ser la tarifa d’aquesta persona per fer de coordinador.

En segon lloc també ens agradaria que ens expliquessin com és que l’obra va tenir un cost de 500.000€ més de lo licitat. Segons el PSC va ser degut a que la oferta de l’empresa executora, Elecnor, va ser gairebé una oferta amb baixa temerària, però si és així, no és l’Ajuntament qui ha de córrer amb aquest sobre cost. Entenem que amb la voluntat de no fer mal a una empresa de la qual en depenen molts treballadors no s’exigeixi complir el contracte, però es podria haver arribat a un acord per assumir de forma conjunta aquests costos, ja que assumint aquestes xifres qui podria fer fallida seria l’Ajuntament.

Congelació de Taxes

Un aspecte pel que hem de felicitarà l’actual govern, és per la decisió de no apujar la majoria de taxes i incentivant a la creació d’empreses amb bonificacions segons el personal contractat. I és que amb la situació actual on cada dia creix el nombre d’aturats, no es pot demanar als ciutadans que facin més esforços aportant encara més.

En l’apartat de residus, cal destacar la revisió que es farà sobre els contenidors que tenen declarats les empreses i el que tenen realment ( cosa que creiem que s’hauria d’haver fet fa molt de temps ). Tard o d’hora s’haurà d’apujar l’impost per brossa i el que toca pagar a cada ciutadà va en funció del que ha de pagar l’Ajuntament per desfer-se d’elles. És injust que tots acabem pagant més perquè hi han empreses que generen més residus dels que declaren i aquest excés l’haguem de repartir entre tots.

Per altre banda s’ha de fer la revisió del cadastre. Això hauria de comportar un augment en l’IBI, però molt encertadament l’Ajuntament preveu fer una rebaixa d’aquest impost perquè arribat el moment el total a pagar no pateixi gaires modificacions.

Parades d’autobús St. Lluís

En el torn de precs i preguntes, el regidor Joan Gallart es va fer reso de l’article publicat en aquest blog sobre la precària situació de les parades de bus del barri de St. Lluís.

La regidora Antònia Petit va prendre nota i es va comprometre a posar en coneixement de l’organisme competent aquesta situació per intentar millorar-la.

Aquestes són algunes de les coses que es van debatre durant les més de 3 hores que va durar aquest ple i que creiem que s’han de destacar. Estarem atents a com evoluciona això i la resta de coses per poder seguir-vos informant.

UDC Palafolls

13 comentaris:

  1. Buena inicitiva resumir las sesiones plenarias.
    Me alegro que la propuesta de la parada del bus, que realmente es necesaria cambiarla de sitio se halla dicho en el pleno.
    No deja de sorprenderme este blog.
    Buenas noches

    ResponElimina
  2. Aunque faltaron muchas cosas en este resumen del pleno que se celebro, realmente es una muy buena iniciativa, asi los ciudadanos podemos estar informados de todo de lo convierne al ayuntamiento...
    Estoy deseando que llegue la segunda parte ya que este blog me sorprender a mi tambien, animo y seguir asi.

    ResponElimina
  3. Tengo que decir que se nota que es un blog diferente a otros, os preocupáis de cosas que hay en el pueblo y eso se agradece. Un cosita, Se comenta por radio macuto , es decir por el pueblo, que ciu se esta cargando a sus militantes mas emblemáticos, queriendo hacer un partido que no piense y se dedique a obedecer las ordenes sin rechistar, y lo ultimo que se comenta es que os queréis cargar a los dos regidores que tenéis en el ayuntamiento, ¿que os pasa?, los que hemos votado hemos votado a esas personas no a otras. Necesitamos una explicacion.

    ResponElimina
  4. Natalia, la intenció d’aquest blog sempre ha estat la d’informar, i des de UDC Palafolls ens semblava evident que les sessions plenàries havien de formar part d’ell. Esperem no deixar de sorprendre’t mai.

    Anònim, és veritat que falten algunes coses, però la intensió del resum era informar sobre les coses que poden afectar als ciutadans de forma ràpida i directa. Pot ser que tinguis raó i hauríem de fer una repassada de tots els punts, però ens fa por de que la noticia resulti tant llarga que es faci molt farragosa de llegir. Us proposo que ens digueu què preferiu per al proper ple, un resum com el que hem fet o una explicació de tots els punts tractats. Si us plau, deixeu-nos aquí les la vostra preferència.

    Mario, nosaltres no tenim coneixement de que hagi marxat cap militant, si més no de la part d’Unió, per part de convergència haurien de ser ells qui ho confirmin. És més, ha succeït tot lo contrari, en les últimes setmanes s’han afegit militant a Unió. En quan a fer un partit sumís i obedient, no sé d’on pot haver sortit. Nosaltres sempre hem dit que volem treballar pel poble i si cal plantar cara ho farem davant de qui sigui, tenim molt clar que la nostra prioritat és el poble. Pel que fa a la destitució dels nostres regidors, és un tema que no s’ha tractat com a grup, si més no, no s’ha parlat amb Unió d’aquest fet i no en tenim noticies. Des de Unió dubtem que això succeeixi, però si algun dia arribés a passar seria per una decisió dels regidors, no perquè com dius “ens els vulguem carregar”. Com bé dius, heu estat vosaltres qui els heu escollit i no serem nosaltres qui fem pressió per canviar-ho.

    Moltes gràcies pels vostres comentaris, ens veiem aviat.

    UDC Palafolls.

    ResponElimina
  5. si que es veritat que el resum a estat molt be, simplement dic que va faltal un parell de punts gaire polemics, pero repeteixo que a estat molt be la iniciativa i que sigueu en davant amb la vostre feine.

    ResponElimina
  6. Hola, soy la regidora del PP de Palafolls, Francina Colonques.
    Respecto al comentario de nuestro supuesto pacto con PSC de Palafolls, habláis de oidas y por lo que ha querido publicar convenientemente editado Radio Palafolls.
    Nosotros no dijimos en ningún momento que hubiera un principio de acuerdo. Explicamos que el PSC, nos ha ido detrás desde el verano y que nos ha ofrecido de todo .Que nos ofreció diferentes carteras incluida la de ensenyament.
    Nos redactaron un documento que por supuesto NO QUISIMOS FIRMAR.(Y si no que lo enseñen los socialistas).
    Fuimos nosotros los que dijimos NO y así lo explicamos a nuestros votantes y simpatizantes,( que es a los únicos que debemos dar explicaciones).
    Es verdad que al perseguir de ésa manera tan desesperada a nuestro Presidente, escuchó varias ofertas, entre ellas poder llevar a cabo parte de nuestro programa.
    Nuestro presidente de momento no se negó, porque en nuestro partido se consensan los temas. Es verdad que poder llevar a cabo parte de nuestro programa era tentador,pero escuchar, no significa asentir.
    En la ejecutiva, se comentó la propuesta, las diferentes ofertas, y por unanimidad se voto NO al pacto.
    Otra cosa es lo que ahora digan los socialistas, que mienten, manipulan y crean insidias constantemente.
    Ahora como ya tienen lo que buscaban con ICV, (recordemos que son ellos los que están con el gobierno),ahora toca despotricar al PP, pero durante meses han ido de cráneo por pactar con nosotros y les importaba un pimiento, la opinión de sus votantes, dimisiones y demás...
    Si hubieramos querido gobernar a toda costa, lo hubieramos hecho, pues nosotros fuimos a los primeros que se les ofreció la propuesta ¿quien gobierna con el PSC, quien NO gobierna con el PSC?
    Si los socialistas tienen alguna prueba del teórico pre-acuerdo, que lo enseñen.Nosotros si tenemos todos los mensajes que nos enviaron para pactar y con todas las ofertas que nos hicieron, convenientemente guardado.
    Pensar, podéis pensar lo que queráis. Si me he molestado en dar explicaciones, es porque intoxicar es muy fácil, lanzar la piedra y esconder la mano también.
    Pero hay que ir con cuidado con lo que se publica, porque aparte de mentir, se puede acabar formando parte de la telaraña de la calumnia.
    Si alguien quiere alguna aclaración más puede ir al ayuntamiento, pedir hora para hablar conmigo y gustosamente le atenderé, incluida Radio Palafolls.
    Un saludo.

    ResponElimina
  7. Me gustaría saber porqué el moderador de éste blog, se cree a los socialistas y no al PP.
    Yo le pregunto; si el PP dice que no quiso pactar y los socialistas que sí quisimos pactar, ¿ porque somos nosotros los mentirosos y no ellos?¿ no pueden ser ellos los que cambian a su conveniencia¿ acaso es el fantasma del gobierno de cuatro años de CIU de los que uds., son la sombra, el reflejo...? ¿ acaso tienen Uds., intenciones ocultas y utilizan al PP para su conveniencia?

    ResponElimina
  8. También os habéis olvidado comentar que la congelación de impuestos por tercer año consecutivo es a propuesta del PP de Palafolls, en cambio ¨felicitáis¨ al gobierno por una propuesta que no es suya, ¿ que pasa que tenéis
    oído selectivo?¿ solo publicais lo que os interesa?
    Es verdad éste blog es diferente, aquí no se dice la verdad o por lo menos se oculta parte de ella y se la manipula.

    ResponElimina
  9. Benvolguda Francina, primer de tot voldríem agrair-te que llegeixis en nostre blog, i a jutjar pel nombre de comentaris varies vegades.

    Abans de contestar als teus missatges voldríem aclarir que en cap cas estem enfrontats amb cap dels partits polítics. Bona prova d’això és que en un article ens vam mostrar contraris a un grup polític i en un altre els estem donant suport. A més, en aquest mateix article amb el que et mostres disconforme, també mostrem el nostre desacord amb comentaris fets pels nostres regidors de CiU.

    Dit això passarem a aclarir els teus dubtes, sempre amb un to cordial, cosa que hem trobat a faltar en els teus últims comentaris.
    L'article de Ràdio Palafolls va ser publicat el 2 de novembre i el nostre el 5. Durant els tres dies que van passar entre les publicacions no es va demanar a Ràdio Palafolls que rectifiqués l'article, ni el PP va mostrar el seu desacord en cap dels mitjans de que disposa. Potser, l'error més que nostre ha estat degut que el PP no ha fet seguiment de les noticies que podrien derivar de la seva assemblea, i per no mostrar interès en deixar clara la seva versió. Per la nostra part, vam fer servir la única informació de que disposàvem i que ens la vam creure per falta d'un altre punt de vista.

    Lo de l'oïda selectiu no ho acabem d'entendre, ja que sí que l'equip del govern va dir que es congelarien els impostos, però mai es va dir que va ser a proposta del PP ni així ho veu fer saber vosaltres. Si és així, doncs també us felicitem a vosaltres pels mateixos motius que al PSC. Però sentim dir-vos que estem en la mateixa situació del punt anterior, potser hauríeu d'esforçar-vos més en fer conèixer la vostra feina.

    Pel que fa a si el blog és diferent o no, al menys hauràs d'estar d'acord en que és l'únic blog de Unió a Palafolls, i com a mínim això ja el fa diferent. També podríem dir que és l'únic en intentar mantenir informada a la gent, que fa denúncies en favor del poble i que està obert a tothom perquè pugi dir el que vulgui, fins i tot els del PP.

    Esperem haver aclarit alguns dels teus dubtes, i volem animar-te a que segueixis llegint-nos i fent notar els errors en els que ens podem trobar. Sempre seràs benvinguda.

    Una cordial salutació,
    UDC Palafolls.

    ResponElimina
  10. Querido moderador de UDC: No pretendas que utilice un tono cordial, cuando estáis distorsionando la realidad, o sea que no pidas imposibles.
    Sobre el tema de la congelación de impuestos, si se dijo que era a propuesta nuestra(y si no investiga más y mejor).
    UDC, no es la única que intenta mantener informada a la población de Palafolls.Óscar Bermán hace años que tiene un blog e informa periodicaménte de diferentes temas,(http://oscarberman.blogspot.com/). Y yo aunque hace menos, también tengo mi blog,
    (http://elblogdefrancina.blogspot.com).Tu debes ser de los pocos que no sabes de la existencia de nuestros blogs.
    Dudas no tengo ninguna, por lo menos sobre la intención de vuestro blog. Y si queréis realmente ser neutrales y rigurosos haced la labor de investigación como debe ser. La próxima vez que publiquéis una noticia sobre el PP de Palafolls, preguntadnos a nosotros.
    Si, que hacemos la labor de difundir nuestro trabajo, pero no hay peor sordo que el que no quiere oir...

    Por cierto hay problemas para publicar, lo he hecho varias veces y he tenido que borrar porque no salía bien.
    Gracias.

    Benvolgut moderador de UDC:No pretenguis que utilitzi un to cordial, quan esteu distorsionant la realitat, o sigui que no demanis impossibles.
    Sobre el tema de la congelació d'impostos, si es va dir que era a proposta nostra (i si no investiga més i millor).
    UDC, no és l'única que intenta mantenir informada la població de Palafolls.Óscar Berman fa anys que té un bloc i informa periòdicament de diferents temes, (http://oscarberman.blogspot.com/). I jo encara fa menys, també tinc el meu bloc,
    (http://elblogdefrancina.blogspot.com). Tu has de ser dels pocs que no saps de l'existència dels nostres blocs.
    Dubtes no tinc cap, almenys sobre la intenció del vostre bloc. I si voleu realment ser neutrals i rigorosos feu la tasca de recerca com ha de ser. La propera vegada que publiqueu una notícia sobre el PP de Palafolls, pregunteu-nos a nosaltres.
    Si, que fem la tasca de difondre el nostre treball, però no hi ha pitjor sord que el que no vol sentir ...

    Per cert hi ha problemes per publicar, ho he fet diverses vegades i he hagut de esborrar perquè no sortia bé.
    Gràcies.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.