Benvingut al blog de UDC Palafolls

Benvingut a UDC Palafolls!!!

En aquest blog podràs trobar informació sobre el Poble de Palafolls, actualitat política, què s’està coent en l’ajuntament, què es vol fer en el futur, etc... i podràs seguir les nostres opinions sobre tot el que passa en el nostre municipi.

Però, no només és un blog on trobar informació, tothom està convidat a expressar les seves opinions de diverses formes, participant en una enquesta, deixant un missatge, o comentant algun dels articles que s’hi publiquin.

Esperem els vostres comentaris!!!

dimarts, 15 de novembre del 2011

Què va ser primer l’ou o la gallina?


Sovint utilitzem aquesta reflexió per convidar al raonament als més menuts. Doncs aquesta reflexió és la que ens bé al cap quan en els últims plens sentim a parlar de la construcció de la nova caserna de la nostra Policia Local. Senyors del PSC, què va ser primer, el cos de policia o la caserna?

L’article que avui ens ocupa està escrit com a ciutadans preocupats per les grans mancances d’un servei tant important com el de la policia.
Durant les fortes pluges de fa un parell de setmanes, ens vàrem adonar que el servei de policia va estar cobert durant varis torns per un únic agent, amb les conseqüències que sobre la seguretat i la qualitat del servei que això representa. L’existència d’un únic agent de servei condiciona i limita molt les possibilitats d’oferir un servei adequat a les necessitats dels ciutadans – supòsit que s’accentua encara més en situacions d’emergència com l’esmentada -.

Preocupats per aquest fet vàrem preguntar el motiu per el qual en una setmana en la que ja s’havia avisat dels forts temporals que patiríem, només hi havia un agent durant els torns de tarda del dilluns, dimarts i dijous, per atendre les incidències que poguessin succeir. La resposta que vàrem obtenir encara ens va deixar més preocupats.
Actualment el cos de policia compta amb només 15 persones, dels quals dos són vigilants, un es troba de baixa des de fa varis mesos i un altre exerceix les tasques de Cap de la Policia, quedant fora del quadrant de servei. És a dir, només hi ha 11 policies operatius y 2 vigilants.

Segons l’IDESCAT (Institut d’Estadística de Catalunya) la població a Palafolls, en l’any 2010, era de 8773 habitants, vostès creuen que un únic agent de policia de servei pot fer front a les incidències i urgències que poden tenir els ciutadans en una situació tan problemàtica com l’exposada?. En aquest sentit, - i com vostès han de conèixer - la moció, la 62/VII del Parlament de Catalunya, estableix una ràtio de 4,5 agents de Policia per cada mil habitants, segons la qual es pot extreure que per garantir la seguretat a Palafolls calen almenys 40 agents de policia. Tenint present que aquesta competència ha de ser compartida pel municipi i la Generalitat, el nombre d’agents de Policia Local per dur a terme aquest servei es pot fixar, al menys, en 20 (el 50% del total).
Per tant, a Palafolls haurien d'haver 20 policies locals per poder garantir la seguretat del municipi. Però en comptes d’intentar complir la normativa, l’ajuntament te intenció de treure del quadrant a un dels agents – amb formació policial a l’Escola de Policia de Catalunya (costejada per l’ajuntament) i armat - per que realitzi tasques d’inspector d’obres, en un moment en el qual el volum de construccions al municipi es mínim. Si ja anem justos de policies, com es pot pensar en dedicar-ne un a altres tasques?.

Aquesta falta de personal es veu agreujada per una mala organització i gestió dels recursos, la qual fa que existeixin jornades cobertes per un sol agent. L’exemple el tenim durant la setmana que abans comentàvem, on – tot i els molts avisos de les fortes pluges que patiríem per part del CECAT (Centre de Coordinació Operativa de Catalunya) - la organització, sabent que només hi havia un agent de servei en diferents torns dels dies afectats, no va reforçar el servei pels torns de tarda des dies dilluns, dimarts i dijous, i ni tant sols es va posar un agent de guàrdia per si fos necessari. Tot això encara sorprèn més quan el dimarts de la mateixa setmana hi havien quatre agents en el torn de matí. Aquesta mala organització va afectar al servei d’una manera desmesurada, quedant infinitat de trucades sense atendre, trucades que de ben segur eren de ciutadans que necessitaven ajuda. Però no només el fet de tenir un únic agent de servei afecta als ciutadans, si per tasques del servei l’agent es veies necessitat d’ajuda, qui l’ajudaria a ell?. El fet d’anar en parella té el seu sentit, i aquest és el de per poder donar un millor servei així com per que els agents puguin fer front a les dificultats que comporten les seves tasques.
Però tot això només és la punta de l’iceberg, i si grates una mica es pot veure que la falta de personal i d’organització no és l’únic problema que té el cos. Un aspecte molt important d’un cos de seguretat són els protocols d’actuació, que descriuen com ha d’actuar un agent en les diferents situacions en que es pot trobar. A Palafolls els protocols són totalment inexistents i l’actuació queda delegada al poder discrecional ( que de vegades pot fregar l’arbitrarietat ) i la bona voluntat de cada agent donant diferents solucions per a un mateix problema.
Seguim gratant i van apareixent més coses, com la falta de formació. Degut al reduït tamany de la plantilla, la manca de diners i els problemes que suposa cobrir el torns per que els agents puguin assistir als cursos, la possibilitat de formació dels agents es escassa, quedant a la voluntat dels agents el ampliar els seus coneixements professionals i – en la majoria dels casos - haver de costejar-se la formació.

Un altre fet important és la no realització de les pràctiques de tir obligatòries. Tots els policies, per llei, estan obligats a fer dues pràctiques de tir a l’any. Estem a mitjans de novembre i encara no s’ha fet cap de les pràctiques requerides per llei.

No menys important és l’estat d’ànim dels agents. La falta d’informació per part dels superiors jeràrquics per fer la seva feina, la desorganització, la carència d’objectius i el poc suport rebut, provoquen que molts agents es sentin desanimats, desmotivats, orfes de lideratge i menyspreats.

Arribat a aquest punt un pensa que el principal fet que ens ha dut a aquesta situació és la manca d’implicació per part dels responsables de la seguretat. És aquest el motiu de la desorganització, de la nul·la previsió i de la no acceptació de cap proposta de millora, com són alguns dels Protocols presentats per agents amb ànim de millorar la situació i que no s’han posat mai en funcionament quedant en l’oblit d’algun calaix. Pot ser que aquesta manca d’implicació sigui la causant de que no s’hagi fet cap actuació envers als quatre robatoris a mà armada que vam patir en el nostre municipi fa aproximadament mig any en un període de menys de dos mesos i que tanta sensació de vulnerabilitat va crear en els nostres comerciants, col·lectiu afectat pels mateixos.

Per tot lo exposat anteriorment no podem deixar de sorprendre’ns quan ens diuen que es vol construir una nova comissaria quan no tenim un cos que la utilitzi. Potser el motiu no és un altre que el de tenir una nova meravella arquitectònica per a posar a la llista d’edificis singulars de Palafolls. Estem d’acord que les dependències de la policia han de millorar, però cal gastar-se 600.000€?, o potser més, si tenim en compte que els costos de la passera i del clavegueram de Ciutat Jardí han superat els pressupostos inicials.

Com podem pensar en fer la despesa que suposarà el nou edifici, i no en dotar-nos dels agents necessaris per a poder tenir un bon servei?. Anem a pams, primer aconseguim un cos de seguretat ben dotat i després proporcionem-los millors instal·lacions perquè puguin donar un bon servei, no comprem els mobles abans que la casa.

Sr. Valentí, vostè que és metge ja fa temps que hauria d’haver diagnosticat al cos de policia una anèmia profunda juntament amb una forta depressió. Des d’ UDC Palafolls creiem que encara estem a temps de salvar-lo amb unes vitamines en forma de noves incorporacions ( al igual que s’han produït en altres àmbits ), amb unes sessions de psicologia que li faci pujar l’autoestima i es torni a sentir valorat, recordant-li el perquè de la seva existència, tornant-li a donar sentit a la seva vida, i si cal, fent els canvis organitzatius que calguin els quals permetin la millora de la qualitat del servei. Potser encara estem a temps i podem reaccionar abans de que sigui massa tard. Si us plau, dediquin els seus esforços en mantenir uns serveis adequats i en assegurar la seguretat del poble.

Senyors del PSC, què va ser primer, el cos de policia o la caserna?.

UDC Palafolls.

24 comentaris:

  1. De veritat algú pot pensar que el senyor Valenti, sent quelcom per el poble?
    "Las apariencias engañan". Sr. Valentí, el poble necesita un alcalde, no un figurinista.

    ResponElimina
  2. bueno yo solo dire que cuando he empezado a leer este escrito ,no podia dar credito a lo que estaba lellendo, como es posible que un pueblo que al margen de los habitantes que tenga en situacion de emergencia por lluvia o por el motibo que sea , esta en alerta solo tenga un solo policia, eso tendria que llegar a manos de quien tenga que llegar, eso es lo mismo que dejar al pueblo abandonado , porque un solo policia no es un super hombre, se tendria que denunciar y llebar donde hiciese falta , alcalde regidora jefe o responsable de la policia y seguridad ciudadana,¿ y si hay un incendio , tambien dejara un solo policia ? pero que cuerpo de seguridad es este ? saben lo que tendrian que hacer ? como hostalrich, no son policias , son vigilantes, porque para el caso es lo mismo,y estaran orgullosos no ? clro como los americanos , da igual , todo esta bien , venga pueblo que estais salvados un saludo, os saluda uno que por razones lleva mucho tiempo viendo el uniforme y esto no lo habia visto nunca,

    ResponElimina
  3. La veritat és que resulta curiós que en un poble com Palafolls, segurament el municipi amb major índex de policíes residents per m2 de Catalunya, existeixi aquesta mancança d’efectius policials al carrer. Encara que desgraciadament la problemática que tenim al poble no és exclusiva d’aquest, ja que municipis lindants com Santa Susanna o Tordera també pateixen aquest mal. Peró en lloc de lamentar-nos hem de pensar en solucions, solucions plantejades des d’un aspecte no econòmic ja que, en aquest sentit, la situació actual no és la més propicia i és el principal argument de l’equip de govern per no ampliar la plantilla de la Policia Local, ja que el màxim responsable d’aquesta pensa que la despesa anual dirigida a aquest col•lectiu és exagerada en relació a altres departaments municipals (en aquest sentit el convido a fer una reflexió sobre quin és el departament municipal més gran i que realitza servei 24 hores al dia i 365 hores a l’any).
    Una opció viable, la qual sol•licito que pensin seriosament en plantejar com a oposició, pot ser l‘associació de municipis amb la finalitat de dur a terme serveis de Policia Local, és a dir, una mancomunació de diversos municipis per poder realitzar els serveis de seguretat. Legalment és viable ja que existeix una norma que recull les condicions en que es pot realitzar (Ordre INT/2944/2010, de 10 de novembre). Els requisits són els següents:
    ◦ Ser municipis limítrofs i pretànyer a una mateixa Comunitat Autònoma.
    ◦ No disposar, separadament, de recursos suficients per la prestació de serveis de Policia Local.
    ◦ Que la suma de les poblacions dels municipis associats no superi la xifra de 40.000 habitants.
    Penso que és tracta de l’opció més adequada en la situació actual, l’inconvenient que pot sorgir és una pèrdua de poder dels Alcaldes al descentralitzar-se el servei de Policia Local, però potser és un aventatge més que un problema, a l’hora de prestar un servei de seguretat de garantía, on el màxims responsables siguin persones que amb formació policial i comprenguin la realitat i problemática policial, amb la major implicació que això suposa.
    Si volem al nostre municipi un servei policial de qualitat hem de canviar moltes coses, i aquest podría ser el primer pas.

    ResponElimina
  4. Joderrrrr... Yo no sabia esto, que marrón, PUES ESTIRARLE DE LAS OREJAS AL ENANITO QUE HACE DE ALCALDE FIGURA Y MODELO, en vez de abstenerse es los plenos . Pero esto no les exime me no hacer el paso de los niños para el colegio. Me explico, cuando llevo a mi sobrino a las 8.45 no hay ni dios haciendo el paso, y viceversa a las 12.15. Parece que nuestros hijos no son del pueblo si no de marte.Haa!! el tro dia estando en el estanco haciendo un café uno le dice al otro " que coñazo ir a los colegios", SEÑORES QUE ES SU TRABAJO" . Si no lo quieren hacer, hay muchos que estamos en paro y gustosamente lo haríamos.
    Con esto quiero decir que no me dan pena sus penurias con sus 1600€ de sueldo y sus 15 días solo de trabajo al mes deben ponerse mas las pilas si quieren que el pueblo les defienda ante el alcalde, pero mientras no demuestren que curran de verdad , que no se escaquean, y que sobre todo respetan a nuestro hijos, para mi YA LES ESTA BIEN.

    ResponElimina
  5. Muy bien Mario, toda una oda a la solidaridad. Aunque no te lo parezca, esos policías hacen mucho más de lo que te piensas, y el hecho de que en ocasiones no estén en los colegios regulando la entrada de los alumnos es a consecuencia de que algún vecino les ha requerido por algún tema urgente. Si a eso le añades que, como bien expone el artículo, generalmente sólo hay una patrulla trabajando (y en ocasiones 1 solo policía), como comprenderás no pueden estar en todos los sitios a la vez pues no son omnipresentes, tan sólo Dios tiene esa virtud...
    En otros municipios, por ejemplo Blanes, hay muchos colegios donde los policías no regulan el tráfico a la entrada y a la salida de los alumnos, teniendo en cuenta que hay mayor número de policías en la plantilla y de servicio. Así que no te quejes, que los policías demasiado hacen con el apoyo que tienen desde el gobierno municipal. Además, estoy completamente convencido que esos policías muestran mucho más respeto por nuestros hijos y por nosotros que el que tú has mostrado hacia ellos con tus palabras. Ah! y si tú dices que erez capaz de hacerlo, estudia una oposición, apruébala entre multitud de candidatos y pasa la Academia (9 meses), después podrás ponerte en su piel y opinar sobre su trabajo.

    ResponElimina
  6. y una poca leche, más de una vez estoy en el banco y son las 8.45 y están en la comisaria hablando, o haciendo el café. demás es box populi, ¿que intentas vender?si todos conocemos el modus operandin de los municipales, ¿no ves que les conocemos de hace años?, perdona?........ mira en malgrat la poli esta desde las 8.30 h, hasta las 9.15 horas y te lo digo con propiedad ya que mi hermano es sargento allí.
    mira no es mi problema que tengais un policía de servicio, otros dias sois hasta 4 y pasa lo mismo. Que mas Prats hace años que n vais hacer el paso en condiciones, y no todos los días hay urgencias o sois requeridos por algún vecino. no me seas fantasioso y ajústate a la realidad, a la que ve el pueblo, el día que pase algo, el día que un niño como hoy lloviendo y vosotros con los dos coche a las 8.44 horas en el ayuntamiento y vosotros dentro hablando por tf, sea atropellado, me diréis que también estabais con algún vecino..

    ResponElimina
  7. Se hable de policía, de médicos, de bomberos... hay gente que reacciona en contra de los servicios públicos por el mero hecho de que son funcionarios. Como bien ha dicho uno de los comentarios anónimos Mario, para quejarse hay que saber del tema. Los policías tienen obligaciones y obligaciones, y hacer el paso del colegio no es una obligación, pues como bien se dice hay otras prioridades, y la protección o seguridad ciudadana como le llaman se hace las 24 horas (con policías en comisaría, a poder ser las 24 horas, pues dónde irías en caso de urgencia a buscar un policía? ah, ya lo sé Mario, al cole! pero solo de 8'45 a 09'05, no?). ¿Sabes cuando se roba? A mi me robaron una vez a a hora en que los policías estaban en el cole, ¿casualidad? ¡No! En Palafolls se roba mucho, aunque se esconde, no es un dato que interese que se sepa, sobretodo a las noches.
    El hecho de tener más de un policía de servicio, esté en comisaría charlando o en el bar tomando un café es una garantía de seguridad(por qué tienen derecho a tomar café, no? como los médicos, no? pues el otro día los criticaban que no veas por eso, y me pregunto: criticamos a los camioneros, a los taxistas, a los obreros, a los oficinistas, a los banqueros... cuando están en el bar tomando café? respuesta NO). Tener un policía tendría que ser ilegal, pero eso al alcalde me parece que le importa un bledo. Seguro que prefiere gastarse el sueldo de uno o dos policías en árboles de hierro o papeleras de diseño inútiles, o en algún cargo de confianza.
    Conozco funcionarios más válidos que muchos otros funcionarios, pero hay de todo en la viña del señor y tenemos que aguantarnos con lo que tenemos. Agradezcamos que tenemos a jóvenes policías en Palafolls con ganas de trabajar, pues ya conocemos a más de un veterano que se escaquea por doquier. ¿Te imaginas todos los pocos policías que tenemos de escaqueo las 24 horas? Yo prefiero que no, pues cuando tengo un coche delante del vado dependiendo quien hay trabajando o no viene o ni siquiera se preocupa del tema. Siempre veo a los mismos policías multando y llamado a la grúa.
    En fín, no cambiaremos gran cosa aquí hablando, pues alcalde y jefe de policía parecen que se han propuesto que tengamos una policía de tercera.
    Saludos palafollencs!

    ResponElimina
  8. Però si atropellen a un nen a l'escola no serà en un pas de vianants? que pinta un poli allà si l'atropellen? el conductor ha de parar per cedir el pas als peatons, no?
    No entenc lo que diu en Mario. Si hi ha pas de peatons s'han de parar, no? o només es paren els cotxes si hi ha el poli?
    Alguns només busquen ficar merda i diu que té un familiar poli :-{. Intentem millorar el que tenim, encara que hi hagi polis, com bé diu aquest últim comentari, que no facin ni l'ou i només currin els de sempre, això passa en tots puestos.
    Si busquen polis segur que hi ha molts voluntaris! Apa Valentí demani més polis que ens apuntem! Reduirà l'atur a Palafolls, cosa que ja cal i no tantes passeres.

    ResponElimina
  9. Només cobren 1600? Amb la baixada del zapaterismo? Els mossos cobren més i no els veig per Palafolls, a aquests els hauríem de criticar més, no?? Al cole mai els veig. Al bar si.
    Però siguem realistes, a PLF faten polis (que treballin, la meitat no fa res, només mireu qui multa, doncs davant de casa sempre està ple de cotxes mal aparcats que són al bar i sempre es paren els mateixos per multar, els veteranos els esquiven i apa a passejar), metges (aquí Valentí podria fer quelcom, no?), mestres, places de l’escola bressol, material per l’escola de música, en fi, una llista massa llarga per un sol comentari.

    Indigneu-vos.
    El futur és el 15M!!!!

    ResponElimina
  10. como todos sabeis esta policia a perdido mucho su vocacion, las ganas de hacer, todo por culpa de este alcalde que no les deja hacer todo aquello que se hace en el resto de poblaciones. Yo que los conozco se que la majoria de polis esta indignado y no acuden a muchas urgencias por que no mereces la pena y lo dejan pasar, a mi me a pasado asi que no los defendais tanto. tambien se que dentro de sus posibilidades "algunos" (muy pocos) hacen un buen trabajo, a la tambien que los que hacen un muy bien trabajo los dejamos marchar o se les hace la vida imposible hasta que se van. si que es verdad que el ayuntamiento tiene que cambiar y mejorar con ellos, para que crezcan y sean un cuerpo mas bueno, tambien necesitan alguien que les ponga firmes y que mejoren su trabajo, que deja un poco que desear. asi que pongamonos todos las pilas y hagamos nuestro trabajo.

    ResponElimina
  11. Mario no se que es pitjor, policia al cole o no. Fa temps amb un de canós quasi m'atropellen al nen, semblava que no sabia ni el que feia i és veterà. Quan porta ell els seus fills a cole segur que vigila més que quan està treballant en el pas de vianants. És vergonyós, però que esperes d'un poble on l'alcalde es creu un noseque (mira el video aquell que va fer on surt amb careta). Bueno, que no els serveixi d'excusa a la poli, però no sabia que estiguésin tan malalment.

    ResponElimina
  12. El dilema de sempre: qui vigila al vigilant? Em sembla que tindria que ser el cap de policia. Però veient com va la poli i com ho expliquen des d'aquest blog no m'estranya. Una policia així de tercermundista és un reflex del qui hi mana: veieu la tripulació del barco i sabreu com és el capità.
    Un dia vaig anar a posar una denúncia i el cap em va dir que anés als mossos. Per què hi són doncs la policia local a Palafolls? per passejar i no multar?

    Felicitats pel blog UDC Palafolls!!!
    Seguiu així, al menys dieu les coses com són i no maquilleu la realitat.

    ResponElimina
  13. A veure, em sembla que s'ha desviat una mica el tema. Jo em centraré en el escrit informatiu del bloc, que per mi és molt interessant i denuncia un problema greu que pateix la nostra policia. No em val l'excusa de la crisi, aquest Ajuntament nostre malgasta els diners en coses inútils, en obres faraòniques que l'únic que serveixen és per lluir, però que realment són bastant inútils a la població, en comptes de gastar els diners en equipar, reciclar, en dotar els nostres agents de tot tipus de material i personal necessari per cobrir les nostres necessitats, que al cap ia la fi ens han de protegir i garantir un servei com a mínim normal.
    Però que esperem d'un alcalde que mai a volgut policia? ...
    Jo sempre dic que la primera imatge d'un poble és la seva policia local, cal cuidar-la, respectar-la, i posar-se en la seva pell de tant en tant, no oblidem que són persones com nosaltres, que pateixen, que riuen etc ... , Perquè no és fàcil la seva feina, jo he treballat durant diversos anys de policia i no és tan bonic com sembla, no està prou pagat, N'hi ha prou de mirar cap a altre costat, intentem entre tots ajudar-nos i denunciar aquest tipus d'injustícies ens fa veure la realitat. Hi ha una frase que l'altre dia em va dir la meva mare: posem poesia ahi on hi ha misèria per no veure aquesta misèria, siguem seriosos i deixem d'una vegada de posar poesia on hi ha d'haver realitat.

    ResponElimina
  14. Hi ha moltes més coses dignes d'explicar de la policia de Palafolls. Si els d'UDC no les saben que preguntin (als de l'ajuntament o pel carrer, que mola gent les sent), o potser no les volen explicar perquè són molt fortes i surrealista???
    Hi ha un esforç per part dels polítics de fer moobing als polis bestial. Em van explicar una de bona que es comenta pel poble de qui substitueix al cap: una de recepció! No sé si es veritat, però es comenta. Això és veritablement surrealista! Es mostra quina consideració es té dels polis per part dels polítics, una recepcionista que t'atén quan vas a portar una instància per fer obres a casa un dia passa a ser la cap de policia. Això ho haurien de mirar els d'UDC i sir si és veritat. És digne d'explicar, jo almenys quan m'ho van dir no parava de riure, i encara ric quan hi penso. Vaja policia més rídicula tenim.
    Apa, aquí teniu el fruit de qui voteu.

    ResponElimina
  15. Ahora entiendo el escrito anterior de proteccion civil, si no hay medio para la policia como va ha haberlos para proteccion civil si la policia es mas importante. Ahi teneis las votacion... como podemos estar asi frente a un alcande que solo quiere alagos y cuando hay algo realmente importante pasa de todo.

    Aqui hay tres problemas existentes en la policia:
    1. No hay medios suficientes ni material, para cubrir las necesidades del pueblo.
    2. Las ganas de la policia han disminuido tanto que algunos pasan de hacer su trabajo.
    3. El ayuntamiento pasa de ellos y los demas callamos.

    Con dos cojones Alicia Alvarez eras la unica que a puesto su nombre con nombre y apellidos, los demas tanto anonimo tanto anonimo pero nadie da la cara.

    ResponElimina
  16. pd: Ahora voy a ser fraca, voy a ser tan transparente como las tetas que se ven.

    Me parece patetico, como esta denunciando alicia que se gasten el dinero en cosas inutiles, como por ejemplo las famosas papeleras de huevo, que costaron la friolera de 600 euros cada una y a dia de hoy a parte de estar rotas nadie se a preocupado de arreglarlas, y como este ejemplo que digo hay otros muchos peores. Nos guste o no tenemos que tener policia local y ya que tenemos la suerte de tenerla, hay que exigir a los que mandan, entre ellos el alcalde, atraves de todos nuestros representantes politicos, sean del partido que sean, exigirles que den la cara por el pueblo y denuncien en el proximo pleno esta sutuación. Que me gustaria escucharlo el proximo viernes.
    A ver si hay cojones de que demostreis que os hemos votado para algo tan importante como lo que esta denunciando UCD.
    He dicho... Y ahora que me habeis echo caso me tapo las tetas.

    ResponElimina
  17. pd2: Y ahora dejar de meteros con la pobre secretaria que lo unico que hace es hacer su trabajo sin meterse con nadie y meteros con quien realmente tiene la culpa en este asunto.

    ResponElimina
  18. Com podeu veure per l’article, la situació de la policia és molt delicada ja que com diem té un greu problema d’organització la qual fa que molts dels seus membres estiguin molt desanimats. Per aquest motiu volem fer notar que moltes de les faltes que se’ls atribueix als agents venen donades directament o indirectament per aquesta falta d’organització i motivació dels sues responsables. Que hi hagin policies a les escoles, quants n’hi ha, o on quines zones vigilen és tema organitzatiu dels responsables.

    De ben segur, com a tot a reu, hi han policies més compromesos que d’altres. Però cal tenir en compte que tot i amb les dificultats que es troben per fer la seva feina, segueixen intentant millorar amb propostes als seus caps, formant-se pel seu compte i realitzant tasques, com per exemple l’educació viària, de forma voluntària ( s’ho organitzen ells mateixos).
    És imprescindible solucionar els problemes que venen de la part gestora i organitzadora, i després s’haurà de posar ordre en el cos de policia. No es pot exigir als treballadors que facin bé la seva feina si primer no la fan els seus responsables.

    UDC Palafolls.

    ResponElimina
  19. Sóc veí del poble i treballo de Policia Local a una altra localitat. Conec bé a uns quants policies de Palafolls i us puc assegurar que la desmotivació dels treballadors (dels que intenten implicar-se) és una realitat, així com que el tema de la Secretària és cert, és a dir, que el Cap de Policia va passar de tots els membres del cos i la va deixar com a responsable, passant-se la llei per l'arc del triomf. Això és una mostra de que no té confiança dels seus agents...potser te quelcom que amagar. Afortunadament, quan això va veure la llum es va rectificar i es va fer enrrera aquesta iniciativa, però el millor es que no es va quedar ningú de responsable. Això sí que és gestionar i dirigir.
    Tenim bons policies a la policia, sí que és cert que n'hi ha d'alguns que deixen molt que desitjar i la seva feina és una falta de respecte per aquells que tenen una vocació, es preparen i aspiren a ser Policies un dia. Cada comentari dels que s'han exposat te la seva part de veritat, una veritat que els grups polítics han de mirar de millorar intentant que es valori a aquells policies que, com tots comenteu, sí que fan la seva feina i, almenys, no hagin de sentir-se com els bitxos raros, dintre del cos i de l'ajuntament, per fer la seva feina.

    ResponElimina
  20. Em sembla que si aquest tema va al ple serà l'únic punt a tractar durant tot el ple. Tela marinera com es gestiona la policia.
    Palafolls està de capa caiguda.

    ResponElimina
  21. Conec a alguns policies de palafolls i pel que m'expliquen, la gestió actual de la policia es de jutjat de guardia. L'actual cap no te autoritat per portar una policia i els policies no el creuen ni respecten. Els nostres politics que ens representen haurien de tenir cura de a qui posen a manar, o potser ja els interesa un comanament aixi. Fa vergonya sentir segons quines gestions fa i que ni tan sols es poden reproduïr amb un anonim. En fi tenim el que tenim i si no fem res, tot continuará igual, uns policies que en la majoria son joves i amb ganes de treballar bé, peró que amb els greus problemes interns que tenen, el que finalment pateix les consequencies som nosaltres, els veïns. Em consta que hi han policies que fan tasques de proximitat, educació viaria, controls d'alcoholemia, només pel fet de sentir-se útils i encare els hi posen pals a les rodes, increible. Com pot ser que es quedi un policia sol en unes inundacions¡¡¡ Aixó es mala gestió. Els politics han de valorar la funció de seguretat pel bé de tots els veïns.

    ResponElimina
  22. Sóc Policia local en una altra població i veïna de Palafolls. Conec la problemàtica dels policies de Palafolls desde fa un temps. Actualment a la plantilla són 15. S'ha de descontar al Cap que nomès surt quan no hi ha ningú més de torn.
    D'aquests 14, hi han 3 que cobren el seu sou sense donar explicacions del que fan diàriament. Tampoc ningú se'ls demana.
    La resta són policies joves i no tant joves, que tene ganes de treballar, però que han de ser ells qui proposin les tasques a fer i a sobre li posen pals a les rodes.
    El Cap que va marxar feia poc per millorar la Policia, però a aquest encara se li veu menys iniciativa. Això sí te el torn que necessita, amb això ja hi ha prou.
    De totes maners, no nomès ens hem de queixar del que no fan, si no també veure el que sí fan i qui ho fa. Estic d'acord amb altres anònims, que sempre són els mateixos guàrdies qui estàn al carrer quan els necessites.
    PEnso que cada vegada que es necessiti a la Policia i aquesta no actui com ho hauria de fer, aquesta queixa s'hauria de fer per escrit, per registre d'entrada, a veure si canvia.
    De totes maners UDC, fa poc la regidora de Governació era de CIU i tot això ho permetia. Ara que la Regidora és del Govern, encara els que governen ho tenen més fàcil.
    Espero que això funcioni. I un consell, cuide'm tots als policies, ells no tenen la culpa...

    ResponElimina
  23. A ver esto de la politica tiene narices, aunque se de muy buena tinta lo que pasa dentro de este ayuntamiento con la P.L. la cual cada dia que pasa se encuentra mas desmoralizada porque pasan rotundamente de ellos y el alcalde solo se limita a decir en un pleno que la culpa es de ellos al estar cabreados porque no hacen horas extras, MIENTE, sencillamente porque esta dejadez biene desde que se creo la propia Policia. Tambien tengo que recordaros que durante estos ultimos 4 años, CIU ha tenido la regiduria de la Polica Local y yo me pregunto...¿Que han hecho para intentar solucionar el grandisimo problema que existe? respuesta...nada rotundamente nada y ahora que estais en la oposicion publicais la situacion...es de risa esto de la politica.
    Y ya para terminar una puntualizacion, no hay dinero para contratar mas policias pero si para pactar con el Señor Osorio de I.U. (tan critico que era del Señor alcalde, llegando incluso a marcharse de un debate en directo en radio palafolls en plena compaña electoral) y ahora asegurarse su buen sueldo, pacta con el PSC y se pide excedencia en su trabajo para cobrar del ayuntamiento...
    Cada dia me da mas asco la politica y los que la representan ¿y quien sufre las consecuencias de todo esto?, los de siempre nosotros los ciudadanos.

    ResponElimina
  24. Anònim, entenem la teva frustració amb la política, frustració que moltes vegades compartim i més en els temps que corren.

    Per la part que ens toca, dir que UDC Palafolls només fa 1 any i mig que està present a Palafolls. A més, fins fa poc més de 3 mesos estava format per 4 persones, de les quals només 2 tenien una participació activa.
    La gestió feta per les regidories de CiU durant la passada legislatura, ha estat a càrrec de CDC, que era qui representava CiU a Palafolls i per tant són ells, i no nosaltres, els responsables d’aquesta gestió. També val a dir que durant l’any en el qual sí vàrem tenir representació tampoc se’ns va consultar cap de les dedicions preses. Tot plegat fa que no ens sentim còmplices de les decisions preses durant la passada legislatura.

    Actualment la situació de UDC Palafolls ha canviat força, hem crescut en nombre de militants i simpatitzants tots amb ganes d’aportar el que puguin i això ha fet que la nostra activitat també s’hagi vist augmentada. Arrel d’aquests canvis hem començat a conèixer més i millor diferents aspectes del poble i és en aquest moment quan ens adonem de la veritable situació de la policia.

    Fem públic la situació de la policia ara perquè la desconeixíem amb anterioritat, i ho fem perquè ens preocupa que un servei tant important no es cuidi com és degut. Creiem que és un tema molt important i que caldria tractar-lo molt seriosament, per aquest motiu hem volgut publicar l’article, donar a conèixer la veritable situació d’aquest servei i intentar fer reaccionar a l’actual govern per millorar la situació actual.

    Anònim, la nostre intenció simplement és intentar millorar les coses, amb aquest blog i articles volem fer les denúncies, explicar, informar i donar suport de les coses que passen al poble. A més, també els utilitzem per poder tenir veu ja que en moltes ocasions no ens sentim representats pels regidors de CiU (tots de CDC).

    Esperem haver esvaït alguns dels teus dubtes, i t’animem a que participis, tot i que només sigui amb els teus comentaris, en la millora del que consideris necessari. És amb el petit es forç de cadascú amb el que podem aconseguir un millor poble on tothom s'hi senti a gust.

    UDC Palafolls.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.