Benvingut al blog de UDC Palafolls

Benvingut a UDC Palafolls!!!

En aquest blog podràs trobar informació sobre el Poble de Palafolls, actualitat política, què s’està coent en l’ajuntament, què es vol fer en el futur, etc... i podràs seguir les nostres opinions sobre tot el que passa en el nostre municipi.

Però, no només és un blog on trobar informació, tothom està convidat a expressar les seves opinions de diverses formes, participant en una enquesta, deixant un missatge, o comentant algun dels articles que s’hi publiquin.

Esperem els vostres comentaris!!!

divendres, 18 de novembre del 2011


El passat dimarts dia 15 va tenir lloc a Palafolls una xerrada del candidat al congrés Josep Sánchez Llibre.

Després d’una introducció a càrrec d’en Joan Collado, membre de UDC Palafolls, i d’una breu intervenció del regidor de CiU a Palafolls Joan Gallart, el Sr. Sánchez Llibre va fer una exposició dels objectius de CiU desprès del 20N.

El candidat al congrés va remarcar la importància d’aquestes degut a la majoria aclaparadora que atorguen les estadístiques al PP. Per aquest motiu és molt important que Catalunya tingui una forta representació a Madrid, per així poder defensar allò que interessa al nostre país.
CiU, explicà el Sr. Sánchez Llibre, vol col·laborar en la sortida de la crisi i va recordar que va ser CiU qui va consolidar l’estat del benestar en temps del president Pujol. També va puntualitzar que ha estat el tripartit qui ha trinxat l’economia catalana deixant un deute de 90.000 milions d’euros de dèficit, que han fet que durant el 2011 s’hagin pagat 4 milions d’euros d’interessos diaris, i en el 2012 s’hauran de paga 6 milions d’euros diaris.

Degut a la seva importància, el discurs es va centrar amb el pacte fiscal. Cada any marxen de Catalunya 16.500 milions d’euros que no tornen, fet que ens va empobrint i ens deixa sense possibilitat d’avançar. Per aquest motiu el principal objectiu de CiU és aconseguir el pacte fiscal, per millorar el ben estar social, la sanitat, l’ensenyament, lluitar contra la pobresa – un 20% de la població catalana està al pròxima a la pobresa -, i lluitar contra l’atur. Els Bascos tenen un índex d’atur més baix a gràcies als recursos de que disposen per tenir un millor concert econòmic. CiU pretén aconseguir el mateix, perquè els autònoms puguin gaudir d’un millor sistema fiscal que permeti crear ocupació.

 Finalment, Sánchez Llibre, va fer la següent reflexió, “hem d’intentar que les persones que no voten a CiU i que estan pensant en votar al PP per castigar al PSOE votin a CiU com a vot útil”. El PP de ben segur que aconseguirà la majoria, per això és important que els vots dels catalans es quedin a Catalunya i donar força a CiU, partit que sempre ha defensat els interessos de Catalunya. De igual manera va demanar el vot “prestat” als seguidors d’esquerres i independentistes, per tal d’aconseguir més força i així poder fer pressió al PP quan estigui al govern.


Però quina pressió pot fer CiU si el PP té majoria?. Tot i que el PP tingui majoria, difícilment podrà obtenir la confiança internacional sense el suport de CiU o el PNB, partits reconeguts a Europa i amb els que el PP tindrà més credibilitat fora d'Espanya. Serà en aquest punt on CiU, si té la força suficient, pot fer pressió per aconseguir el pacte fiscal.

També es va mostrar preocupat per la intenció que té el PP en implantar la unitat de mercat, o sigui, la liberalització del mercat la qual afectarà al petit i mitjà empresari. CiU ha defensat sempre el control horari per a poder tenir comerç de proximitat, però amb la unitat de mercat aquests corren perill. En aquest sentit el candidat al congrés va comentar que “cada vot al PP pot suposar una botiga tancada a Catalunya”.

Per acabar l’acte, el Sr. Josep Sánchez Llibre va respondre les preguntes que els assistents li van plantejar.

Primer li van preguntar com es pot solucionar el fet que estrangers tinguin accés a ajuts als quals catalans no poden tenir-hi. El candidat al congrés va dir que eren conscients i que per aquest fet van fer que el pirmi es cobres amb talons nominatius, per evitar aquells casos en que els que es beneficiaven d'aquets ajut no vivien a Espanya.

També li van preguntar sobre què pensava sobre la utilitat del senat. Al qual va respondre que tal i com està funcionant actualment seria millor eliminar-lo, cosa difícil tenint en compte que els dos partits que el dominen el fan servir com una mena de “premi” per a alguns dels seus membres.

Els assistents també es van mostrar preocupats per l’ensenyament del català a les escoles si el PP acaba guanyant les eleccions. En aquest punt es va mostrat resignat ja que si el PP té majoria podrà fer el que vulgui sense que ningú s’hi pugui oposar.

Finalment el Sr. Sánchez llibre es va comprometre a fer una assemblea al gener per explicar com va el país, per donar les seves impressions i seguir aclarint dubtes.

UDC Palafolls.

4 comentaris:

  1. Hem va agradar molt, pero que no se ens oblidi el major exit "les croquetes de la mare de la Alicia" jejejeje va ser un triunf y estanben bonissimes...

    ResponElimina
  2. Con lo que llovia!!! lastima que no hiciera mejor tiempo y asi podria a ver podido ir... pero enhorabuena, espero que os haya ido bien.

    ResponElimina
  3. Soy Joan Collado y Tengo que dar las gracias a las personas que organizaron el evento de CIU en nuestro pueblo.
    Alicia Alvarez
    Unai Ortega
    Ruth Artime
    Antonio Muñoz
    Xavi Rosello
    Moltissimes mercés. sense vosaltres no haruria sortit tan bé. Per descontat el millor acte dels ultims temps.gracies de tot cor.

    ResponElimina
  4. gràcies Joan, no es mereixen, per a mi ha estat un plaer i un orgull.
    Estic molt orgullosa de pertànyer a un grup de persones que creiem en un projecte comú, de lluitar pels nostres ideals, de poder opinar lliurement i sobretot valoro molt el respecte que cada un de nosaltres ens processem, som un grup molt unit que sap valorar a tota persona que vol formar part d'ell, sense menosdespreciar a ningú i donar oportunitats, escoltar idees i propostes sense imposicions ni enveges. Honestos, senzills, humils, simplement veïns que junts volen un palafolls millor.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.