Benvingut al blog de UDC Palafolls

Benvingut a UDC Palafolls!!!

En aquest blog podràs trobar informació sobre el Poble de Palafolls, actualitat política, què s’està coent en l’ajuntament, què es vol fer en el futur, etc... i podràs seguir les nostres opinions sobre tot el que passa en el nostre municipi.

Però, no només és un blog on trobar informació, tothom està convidat a expressar les seves opinions de diverses formes, participant en una enquesta, deixant un missatge, o comentant algun dels articles que s’hi publiquin.

Esperem els vostres comentaris!!!

dilluns, 7 de novembre del 2011

Salvem les escoles



Fa varies setmanes que els companys d'ERC van fer un manifest per a salvar les escoles que tenen seu al voltant de la plaça Fòrum Palatiolo  (el podeu trobar aquí ). Actualment les entitats que utilitzen aquest edificis són, l'escola de música i dansa, l'esplai i l'escola parroquial. Però, perquè corren perill aquestes entitats?. Doncs el passat mes de setembre es va aprovar el canvi d'usos d'aquests equipaments per construir un edifici que albergui la nova comissaria i el jutjat de pau.

Des d’ERC sempre s'han oposat a la construcció d'aquest nou equipament al lloc escollit fet al qual ens volem afegir des de UDC Palafolls. Actualment les escoles tenen una molt bona situació, es troben en el centre del poble, en una zona on els vianants tenen preferència i els cotxes han de circular a baixa velocitat. Són precisament aquestes característiques les que fan que la zona sigui perfecte per al ús actual, i totalment contrària a les necessitats de la policia.

Des de ERC han mostrat la seva preocupació, per altre banda totalment comprensible, sobre què passar quan davant d'una urgència la policia hagi de sortir de forma ràpida i el carrer es trobi ple de vianants. I esperem que mai coincideixin la celeritat per arribar al lloc que requereixi la policia amb un vianant creuant un carrer.

Però tenint en compte tot això, perquè el govern no busca un altre opció per a la construcció de la comissaria?. Existeix un projecte per el nou edifici al qual se li ha atorgat una subvenció. Només es podrà tenir accés a aquesta subvenció si l'edifici es construeix a la zona descrita, ja que aquesta s'ha aprovat per a un projecte determinat i per a la zona indicada, i això no es pot modificar. Entenem que si el projecte té una subvenció es vulgui seguir endavant i no deixar-la escapar, però en el ple de la setmana passada el propi PSC va anunciar que las subvencions atorgades no arribarien fins al 2012. Veient com està l'economia del país, no seria d'estranyar que pateixi algun altre endarreriment. Això sí, si es vol la subvenció s'ha de començar a construir ja que la subvenció s'haria d'acceptar en breu. Què passarà senyors del PSC si es comença la construcció i la subvenció no arriba?, haurem de demanar més crèdits?.

Des de UDC Palafolls creiem que si valorem tot lo exposa: escoles ben situades i molt utilitzades, existeixen millors ubicacions per a la policia, amés, si es construís en aquesta ubicació ens trobaríem davant d'un possible perill per als vianants al coincidir amb les urgències de la policia. Valorant tot això, no seria millor pausar aquest projecte i mirar de buscar millors solucions?, però aquest cop es podria parlar amb la resta de partits de l'oposició, ja que és un tema prou important per mirar de fer-ho el millor possible, i com diu la dita popular, quatre ulls veuen més que dos.

Us animem a visitar la pàgina d’ERC amb el manifest ( la podeu trobar aquí) i si esteu d’acord, deixeu un missatge o adheriu-vos a ell.

UDC Palafolls.

5 comentaris:

  1. Moltes gràcies, companys! Entre tots, ho aconseguirem!

    Cordialment,

    Esquerra Palafolls

    ResponElimina
  2. No entiendo nada, vosotros ponéis aquí que estáis en contra de la comisaria de la policía, que yo también estoy encontra de tal aberración y nueva locura por parte del ayuntamiento, y en cambio en los plenos estáis a favor de valentin. acláranos esto. Estáis o no en Ciu?. O donde estáis situados? porque no me acabo de aclarar, decís cosas muy coherentes y que gustan al pueblo, pero por otro lado cuando vais a los plenos la cagáis.

    ResponElimina
  3. Natalia, fa uns dies vàrem respondre el comentari d’un lector que feia una pregunta semblant a la teva (pots llegir la nostra resposta en aquest link (http://udcpalafolls.blogspot.com/2011/10/el-triomf-de-lamor.html#comment-form)

    Com pots veure UCD forma part de CiU tot i que sovint tenim visions enfrontades. Tot i que molta gent ens pregunta si seguim junts, la resposta és sí, però si això serà sempre així el temps ho dirà...

    UDC Palafolls

    ResponElimina
  4. Bon dia.

    Que no hi ha una altra ubicació?, Les antigues escoles són una part de la vida palafollensa, una institució a reservar, vostès com a nou partit han d'intentar que sigui protegida.

    Marcela

    ResponElimina
  5. I tant que hi ha alternatives, però no podem fer res quan tenen majoria i no volen escoltar. Nosaltres ens hem oposat i farem tot el que podem, però si la gent del poble no ens acompanya no tindrem prou força. Unim-nos i diguem NO a la destrucció de les antigues escoles, mostrem-nos ferms i ens hauran d’escoltar a la força.

    UDC Palafolls.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.