Benvingut al blog de UDC Palafolls

Benvingut a UDC Palafolls!!!

En aquest blog podràs trobar informació sobre el Poble de Palafolls, actualitat política, què s’està coent en l’ajuntament, què es vol fer en el futur, etc... i podràs seguir les nostres opinions sobre tot el que passa en el nostre municipi.

Però, no només és un blog on trobar informació, tothom està convidat a expressar les seves opinions de diverses formes, participant en una enquesta, deixant un missatge, o comentant algun dels articles que s’hi publiquin.

Esperem els vostres comentaris!!!

dijous, 27 d’octubre del 2011

Situació precària de les parades de Bus del barri de St. Lluís


Avui volem parlar de les oblidades parades d’autobús del barri de St. Lluís. En la carretera que uneix el centre de Palafolls amb el barri hi han dues parades, una per a cada sentit de circulació. La parada situada més a vora del barri ( veure fotografia 1 ) podem dir que és acceptable, només trobant a faltar una marquesina o similar per protegir-se els dies de pluja.

Fotografia 1: Parada situada a la vorera.

Ben diferent és la situació de la segona parada. Aquesta està situada a l’altre cantó de la carretera, tapada pels arbres, sense cap pas de vianants, ni il·luminació per a poder identificar els vianants de forma més o menys fàcil. No cal explicar la importància de la il·luminació, sobre tot en les èpoques que venen, aspecte que es troba a faltar tant per ser vist m’entres es creua la carretera (veure fotografia 2), com m’entres s’està esperant l’autobús (veure fotografia 3).

Fotografia 2: Escassa il·luminació per travessar la carretera.

Fotografia 3: Il·luminació inexistent en la parada més allunyada del barri. Foto presa amb llum ambient.

Un cop ets a l’altre banda de la carretera, esperant l’autobús, es pot veure que l’espai destinat a les persones que s’esperen és inexistent (veure fotografia 4), havent-se d’esperar a pocs centímetres d’una carretera per on molts cotxes passen a velocitats més que perilloses, buscant l’emoció, que les dues corbes que formen la carretera, poden proporcionar a grans velocitats. Amb la intenció de controlar la velocitat en aquest tram, no estaria de més instal·lar unes bandes sonores per a controlar aquestes emocions, i de pas, aportar una mica de seguretat en aquest tram i a les persones que esperen a la quasi invisible parada d’autobús.


Fotografia 4: Senyal tapada per la vegetació.
Fotografia 5: Espai insuficient per a l’espera de l’autobús.

Caldria millorar aquesta situació i adequar les parades d’autobús fent-les visibles, aptes per a la seva funció i sobre tot segures. Per això caldria dotar-les de il·luminació suficient, dotar-les d’una distància prudent de la carretera i habilitar una zona de pas per a poder arribar a elles sense perill, com podria ser un pas de vianants degudament senyalitzat. Deixem el tema de les bandes sonores com a proposta de millora, tot i que veient la situació actual i tenint en compte la fàcil instal·lació d’aquestes, no seria mala idea començar per aquí.


Pots veure totes les fotografies aquí.


Unió palafolls

2 comentaris:

  1. Em sembla molt bé aquesta iniciativa per part vostra, s'ha de denunciar aquest tipo de coses, el nostre Ajuntament te l´obligació d´atendre les necessitats dels ciudadans, es un
    perill constant per al vianant, tant per la falta de il · luminació com per ubicació.

    ResponElimina
  2. Alicia, un dels principals objectius d’aquests blog és el d’assenyalar les mancances o deficiències per intentar millorar el poble. Per aquest motiu estem oberts a que tothom es pugui dirigir a nosaltres per fer notar alguna cosa, ja sigui per blog, mitjançant una instància o portant-ho al ple intentarem millorar tot allò que calgui.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.