Benvingut al blog de UDC Palafolls

Benvingut a UDC Palafolls!!!

En aquest blog podràs trobar informació sobre el Poble de Palafolls, actualitat política, què s’està coent en l’ajuntament, què es vol fer en el futur, etc... i podràs seguir les nostres opinions sobre tot el que passa en el nostre municipi.

Però, no només és un blog on trobar informació, tothom està convidat a expressar les seves opinions de diverses formes, participant en una enquesta, deixant un missatge, o comentant algun dels articles que s’hi publiquin.

Esperem els vostres comentaris!!!

dimarts, 18 d’octubre del 2011

Nou fulletó ERC

Fa uns dies que s’està repartint per Palafolls un fulletó informatiu fet per ERC. El principal contingut d’aquest fulletó és una suposada entrevista a Francesc Alemany ( portaveu del grup municipal d’Esquerra Palafolls). 

“L’entrevista”, després d’un parell de preguntes d’introducció, es centra amb els polèmics documents presentats en els últims plens de l’Ajuntament. En el primer dels documents, signat per tots els partits polítics, es demanava a l’Ajuntament, entre d’altres coses, un mòbil, un ordinador i una assignació econòmica per a poder desenvolupar les seves tasques com a partits de l’oposició.

El sr. Alemany argumenta aquestes peticions amb el baix cost d’aquest material, segons ells el terminal telefònic el regalen, el preu de la trucada és d’1 cèntim per minut i l’ordinador té un cost de 100€. Amb aquestes informacions, des de Unió ens hem posat a buscar aquests ordinadors, ja que ens anirien molt bé per a poder fer aquests articles i per actualitzar les xarxes socials on tenim presència. 

El resultat ha estat que l’ordinador més econòmic que hem trobat, un d’aquests anomenats netbook, té un cost de 200€. Tot i que la diferència és el doble del que ells asseguren que val un d’aquest ordinadors, podríem estar d’acord que no són cars, però no és ni de bon tros el que ells afirmen. Pel que fa al cèntim per minut de les trucades, també haurien d’especificar que només és així en trucades internes, totes les demés tenen un cost ben diferent.

Seguint amb els motius que exposa el sr. Alemany, els quals els van dur a fer aquestes peticions, diuen que des del PSC se’ls va dir que la situació econòmica de l’Ajuntament de Palafolls era bona. Però un moment......., com que “se’ns va dir”?, una de les principals funcions de l’oposició és el control  dels comptes de l’Ajuntament, així que ERC ja hauria de conèixer l’estat de l’economia de l’Ajuntament, si més no, de forma aproximada.
Setmanes després d’haver presentat aquest primer document, ERC va presentar un segon, aquest cop en solitari, on feien una proposta totalment contrària a la primera. Aquest cop es proposava retallar el sou dels regidors, tant de l’actual govern com els de l’oposició. Amb aquesta mesura preveuen un estalvi de 200.000€ durant aquesta legislatura, es a dir, en els propers 4 anys.
Si fem comptes, vol dir que l’estalvi és de 50.000€ anuals i si el pressupost d’aquest any és de 15.623.150€, fent cas del que va publicar el PSC en la seva revista de finalització de legislatura, vol dir que l’estalvi anual és de 0,32% del pressupost. És veritat que tot estalvi, per petit que sigui suma, i molt petits estalvis poden arribar a ser un de gran. Però tenint en compte la celeritat en que s’ha fet aquesta proposta, el volgué fer-la entrar de forma urgent en l’últim ple i el fet que aquesta mesura d’estalvi no vingui recolzada amb cap altre.
Tot plegat fa pensar que, més que un intent d’aportar alguna cosa davant de la crisi és un intent per netejar la seva malmesa imatge.
UDC Palafolls.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.